Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Официална визита на Dr. Stephen D. O’Regan (ONR) в ИО-БАН

logo_io_bas_2

На 08 март 2018 г. в ИО-БАН се проведе среща на ръководството на института и Dr. Stephen D. O’Regan, директор по научно изследователска дейност към Office of Naval Research (ONR) Global – Science and Technology. ONR Global популяризира създаването на научно сътрудничество между Научния отдел на Военоморските сили на САЩ и водещи учени от централна и източна Европа.

По време на работната среща Dr. O’Regan се запозна с работата на българските учени от ИО-БАН и представи възможностите за сътрудничество и финансиране на научноизследователски проекти, които ONR предлага. Дискусиите продължиха на НИК „Академик“, където беше направена демонстрация на техническите характеристики на плавателния съд и възможностите за извършване на научноизследователска експедиционна дейност в Черно море.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »