Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Активно участие на учени от ИО-БАН в Европейски морски ден Бургас 2018

На 31 май и 1 юни 2018 година в Бургас се проведе Европейски морски ден 2018 https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/burgas-2018. Събитието беше организирано от Генерална дирекция по морско дело и рибарство на Европейската комисия,  Българско председателство на ЕС и Община Бургас. Учени от Института по океанология взеха акткивно участие в различни форуми:

Eкспертна работна група, координирана от DG MARE и DG Research and Innovation, за разработване на Стратегически изследователски и иновационен план за развитие на синята икономика в Черно море. Разработеният от експертите документ „Burgas Vision Paper“ беше представен и приет на форума. (проф. Снежана Мончева)

Работна среща по проект MELTEMI „Морски отпадъци – от политики към действие” с презентация на тема „Морски отпадъци – политики и реалности“. (доц. Виолин Райков)

Обучителен семинар на тема „CMEMS в подкрепа на морските дейности в Черно море“, организиран от Институтът по океанология – Варна, със съдействието на проф. Севдалина Турманова, ръководител на Регионалният академичен център на БАН в Бургас и заместник кмета на Община Бургас г-жа Руска Бояджиева. Освен лекции и дискусии, бяха проведени и практически упражнения за работа с продуктите на програмата Коперник за Черно море. (проф. Атанас Палазов, доц. Веселка Маринова)

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »