Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Европейска нощ на учените 2022 в град Варна

Мега събитието Европейска нощ на учените 2022, реализирано по проект SEARCH, в което се включиха стотици учени от цялата страна, се проведе и в гр.Варна.

Това са само част от уловените моменти, от програмата на Нощта, в които учените, преподавателите, децата и творците, от различни научни области и организации на територията на Община Варна споделиха със своята многобройна аудитория. Посетителите от различни възрастови групи имаха уникална възможност да дискутират с изследователите, да чуят вълнуващи истории за науката, която е навсякъде около нас, да правят лабораторни опити и демонстрации, да се насладят на солови вокални и инструментални изпълнения и да сътворят сами свои произведения на изкуството.

Програмата на Нощта ще продължи още няколко месеца и обхваща посещения на учени в училища, инициативи за гражданска наука, и много други дейности.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »