Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Министър Вълчев на посещение в ИО-БАН

news_11.04.18_3

На 03 април 2018 г. министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещна с ръководството на Института по океанология-БАН и посети НИК „Академик“. Mинистърът се запозна отблизо с дейността на учените, като прояви интерес към спецификата на работа в областта на морските науки, към участието на Института в национални и международни програми и проекти и по-специално ролята на Института по океанология за прилагане на европейските политики за морска околна среда и стимулиране на „синята икономика“ в Черно море. Министър Вълчев поздрави екипа на ИО-БАН за успешното му участие като партньор в „Център за Компетентност за интелигентен растеж в креативните и рекреативни индустрии (ИНКРЕА)“ и Национална Пътна Карта „Инфраструктура за устойчиво развитие в областта на морските изследвания, обвързана и с участието на България в Европейската инфраструктура (Euro-Argo) MASRI.

Бяха дискутирани някои от проблемите и предизвикателствата, свързани с развитието на науката в България, актуални възможности за финансиране на морските изследванията, необходимостта от надграждане на материалната база и научно-изследователския инструментариум, включително и от нов, съвременно оборудван изследователски кораб.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »