Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Институтът по океанология – БАН, Варна е сред първите носители на Отличителния знак за постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете.

      В министерството на труда и социалната политика бяха връчени първите Отличителни знаци за постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете. Институтът по океанология – БАН, Варна спечели наградата в категория „обществени организации и институции”. В церемонията участваха министър Бисер Петков, заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова и заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

        Проф. Мончева – първата жена директор в 45-годишната история на Института по океанология – прие отличието и благодари на всички служители в института, които споделят страстта към „морето и машините” и активно работят за утвърждаване на имиджа на жените-учени в регионален, европейски и световен мащаб. 

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »