Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Посещение на ученици от ОУ „Г. С. Раковски” в Института по океанология.

Ученици от ОУ „Г. С. Раковски”, гр. Варна посетиха Института по океанология – БАН в рамките на проект „ТВОЯТ ЧАС” под ръководството на Г-жа Ивелина Стоянова. За няколко часа момичетата и момчетата на възраст от V-ти до VII-ми клас се докоснаха и запознаха отблизо с работата на изследователите от ИО-БАН в лабораториите на секция „Биология и екология на морето“, секция „Химия на морето“ и на борда на изследователската миниподводница РС-8В.

Децата бяха въвлечени в необятния и интересен свят на изследванията на Черно море като: наблюдаваха под микроскоп различни видове фитопланктон и зообентос; пред тях се извършиха ихтиологични измервания на барбуня (Mullus barbatus ponticus); наблюдаваха и се запознаха с анализа за измерване на разтворения кислород в морска вода.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »