Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

ИНСТИТУТ ПО ОКЕАНОЛОГИЯ – БАН СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2022

Проект SEARCH

Science + Environment + Art = Resilience for European Researchers Night
Проектът е финансиран по  Програма HORIZON-MSCA-2022-CITIZENS-01, Грантово споразумение №101061187

За шести път Институт по Океанология – БАН е регионален организатор и домакин на събития посветени на Европейската нощ на учените 2022, в рамките на проект SEARCH (Science + Environment + Art = Resilience for European Researchers Night). Проектът е финансиран по Програма HORIZONMSCA-2022-CITIZENS-01, Грантово споразумение №101061187.

Събитието цели да затвърди пред обществото ключовата роля на науката, нейната свързаност с ежедневието на човека и да насърчи интереса на децата и младежите към научноизследователската дейност. Мисията на тазгодишното издание е да покаже, че комбинацията Наука + Околна среда + Изкуство води до устойчиво развитие на човечеството.

ИО-БАН и неговите Асоциирани партньори – ЦПЛР-НАОП „Николай Коперник“ – Варна, Институт по рибни ресурси, ССА – Варна и Аквариум-Варна, Етнографски музей, Варна към РИМ–Варна, Фондация „Иноватор“ заедно плануват да организират множество събития – преди, по време, както и след Нощта, като със сигурност Европейска нощ на учените 2022 отново ще бъде най-значимото събитие за популяризиране на науката и ролята на учените в обществото. Чрез различни лекции, демонстрации и щандове те ще пренесат посетителите в научноизследователския свят, ще покажат на децата колко е забавно да си учен и ще демонстрират научни постижения в различни области.

Очаквайте скоро на сайта на ИО-БАН http://www.io-bas.bg и фейсбук сраницата  https://www.facebook.com/Institute-of-Oceanology-Bulgarian-Academy-of-Sciences-1734599666834341/ актуална информация свързана с предстоящите събития, детайлната програма и конкурсите обявени в рамките на проекта и без колебание се включете активно в дейностите по интереси.

Повече информация за Европейска нощ на учените можете да откриете на официалния сайт на събитието: 

https://fresher-researchersnight.bg/

както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/ResearchersBG

https://www.instagram.com/researchersnightsofia/

https://www.tiktok.com/@searchbg

Очакваме Ви!

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »