Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

ИО-БАН гостува на най-малките любознайковци от СУ „Любен Каравелов“, гр. Варна

На 29.05.2023 г., Институтът по океанология – БАН гостува на СУ „Любен Каравелов“, където се срещна с най-малките любознайковци от първи, втори и трети клас. Посещението бе посветено на предстоящото събитие „Парад на биоразнообразието”, което ще се проведе утре – 30.05.2023 г. от 17.00 ч. на централния площад на кв. „Аспарухово“ и се осъществи в рамките на проектите SEARCH -Европейска Нощ на Учените 2023 финансиран по програма HORIZON-MSCA-2022-CITIZENS-01, ГС №101061187 и проект BRIDGE-BS финансиран по програма Н2020-BG-2018-2020, ГС №101000240.

Децата от начален курс на обучение се запознаха с презентация посветена на растителния и животински свят на Черно море, както и разгледаха и се докоснаха до колекцията от морски обитатели. И двете дейности предизвикаха голям интерес от страна на децата и провокираха тяхната непринуденост да споделят своите знания за Черно море. Децата бяха в непрекъснат диалог с учените и почти всички от тях споделиха своите лични впечатления от прекия си контакт с растителния и животински свят на нашето Черно море.

         Надяваме се утре времето да е благосклонно към всички участници и гости на Парада на биоразнообразието и той наистина да се превърне в най-слънчевото, най-цветното и емоционално събитие за популяризиране на биоразнообразието на Черно море пред широката общественост в кв. „Аспарухово“, гр. Варна.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »