Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Международният ден на Черно море беше отбелязан в ИО-БАН с отворени врати

На 31.10.2018 г., учените от ИО-БАН опразнуваха международния ден на Черно море с отворени врати. Посетители от различни възрасти имаха възможността да разгледат лабораториите по морска химия, морска биология и генетика, и изследователската мини подводница, и да се запознаят с научните  изследвания и с материалната база на института. В дискусията с учените, по-любознателните получиха отговори на въпроси свързани с  биоразнообразието на морския свят, състоянието на рибните запаси, замърсяването с морски отпадъци, тайните на морското дъно и други вълнуващи теми. Гостите с интерес  следиха   презентациите на лектори от ИО, а  чрез прожектираните във фоайето филми успяха да се пренесат в истинския свят на  морската и подводната експедиционна дейност. Засиленият  обществен интерес е  проява на загриженост към проблемите на Черно море  и признание за значимостта на работата на учените от Института по океанология.

Успоредно с мероприятията организирани на територията на института, учени от ИО посетиха подготвителна група „Делфинче“ към ОУ „Иван Рилски“, където под формата на игра запознаха децата с интересни факти за Черно море. От своя страна малките любители на морето зарадваха учените с рисунки на делфини – основна тема на срещата.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »