Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

За поредна година Международният ден на Черно море беше отбелязан в ИО-БАН с отворени врати

На 31.10.2019 г. учените от ИО-БАН за поредна година отпразнуваха международния ден на Черно море с отворени врати. Посетителите имаха възможност да разгледат лабораториите към секции „Морска биология и екология“ и „Химия на морето“, и изследователската мини подводница, както и да се запознаят с научната работа и с материалната база на института. Любознателните гости получиха отговори на въпроси свързани с  биологичните и химични характеристики на Черно море и провежданите изследвания. Прожектираните филми пренесоха посетителите в истинския свят на морската и подводната експедиционна дейност и предизвикаха засилен интерес.

Успоредно с мероприятията организирани на територията на института, учени от ИО посетиха своите малки приятели от подготвителна група „Делфинче“ към ОУ „Иван Рилски“. Под формата на игра децата се запознаха с интересни факти за морския свят и заедно с учените отбелязаха празника на Черно море.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »