Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Посланици на науката

В рамките на проект SEARCH и по случай Международния Ден на Черно море, учените от ИО-БАН бяха посланици на науката в три училища на територията на Община Варна. Живите презентации и практическата наука пренесени в училищата – ОУ „Стоян Михайлонски“, ОУ „Г. С. Раковски“, ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ бяха споделени с деца от различни възрастови групи от четвърти до седми клас.

Гостуващите учени от ИО-БАН, във времето отделено за дискусии с учениците, за пореден път бяха приятно изненадани от високото ниво и качеството на демонстрираните познания за уникалната екосистема на Черно море от тяхна страна.

Изненадите не спряха до тук. В основните фоайета на ОУ „Стоян Михайлонски“ и ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ бяха позиционирани изложби на детски рисунки, свързани с обитателите на Черно море. В ОУ „Стоян Михайловски“ имаше и специална секция с интересни факти за нашето море. На втория етаж в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в къта, отделен за специално подготвения проект на тема „Черно море“ пропит със страст към научните изследвания и отделено лично свободното време на ученици и преподаватели бяха изложени ръчно направени информационни енциклопедични материали за Черно море, 3D модел на дъното на Черно море, макет на делфин, рисувани морски камъни и т.н. и т.н. Не можем да изредим имената на всички ученици, които са взели участие в училищния проект на тема „Черно море“, но можем с признателност да изпишем имената на техните учители: Иванка Бошкова-учител по география и икономика, Хриска Петкова-учител по изобразително изкуство и технологии и предприемачество и Венета Николова-класен ръководител на 7а клас.

ЕКИПЪТ НА ИО-БАН БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ ВАС – ДЕЦА И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА КЪМ ИДЕЯТА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ОПАЗВАМЕ И СЪХРАНЯВАМЕ ЧЕРНО МОРЕ !

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »