Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Европейска нощ на учените 2020 стартира със свежи конкурси за деца и младежи с въображение и вдъхновение.

Започваме кампанията със старта на нашите традиционни конкурси за деца и младежи с вдъхновение и въображение. „Фантастични растения (и как да ги открием)“ е конкурс за рисунки от деца и младежи с увреден слух на необичайно растение или дърво.

„Песенни листа“ е конкурс за незрящи и с намалено зрение деца и младежи за създаване на аудио запис на звуци от природата.

В предизвикателството „Силна нежност“ момичета и млади жени могат да участват с написване на есе, в което да разкажат как виждат себе си в науката.

„Корени на вдъхновението“ е конкурс за всеки ученик, който иска да разкаже в есе за учител по природоматематически дисциплини, който я/го вдъхновява.

В „Казана дума“ ще събираме крилати мисли и вдъхновяващи послания от света на науката за създаване на нов набор късметчета, които съпровождат всяка ароматна чаша кафе в заведенията.

Сред забавните и поучителни инициативи тази година е и „Един ден в живота на академика“–  вълнуващо приключение, в което ученици ще могат да наблюдават как протича един ден на някои от най-старшите учени в България. Всички конкурси ще бъдат отворени за подаване на материали на 26 октомври 2020 г.

Повече информация за конкурсите можете да намерите на уеб страницата на проекта, Раздел „Конкурси”:

http://fresher-researchersnight.bg/

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »