Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Украинска делегация посети Института по океанология

На 2 и 3 Април 2018 делегация от Националната академия на науките на Украйна (НАНУ) посети Института по океанология при БАН (ИО-БАН), гр. Варна. Делегацията бе водена от проф. д-р Владимир Иемелянов, първи заместник научен секретар на НАНУ и включваше: проф. д-р Александър Шипцов, член-кореспондент на НАНУ и Директор на Научния хидрофизичен център на НАНУ (НХЦ-НАНУ) и Георги Стефанов, научен секретар на НХЦ-НАНУ.

На среща с ръководството на ИО-БАН бяха обсъдени възможностите за научно и техническо сътрудничество при изследване на Черно море в рамките на подписаното през миналата година рамково споразумение между ИО-БАН и НХЦ-НАНУ. Във фокуса на обсъжданията бяха въпросите свързани с организирането на съвместна морска експедиция с НИК „Академик”, възобновяване на активното участие на украинските институти в общите черноморски проекти, приносът на Украйна към система за наблюдение на състоянието на Черно море, съвместните научни публикации и участия в научни мероприятия.
Украинската делегация бе информирана за дейността и техническото оборудване на ИО-БАН и посети НИК „Академик”, където се запозна с възможностите, които кораба предлага за провеждане на научни изследвания на море.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »