Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Посещение на проф. Едуард Бард в ИО – БАН.

На 12 декември 2018 г. проф. Едуард Бард, придружен от Ерик Перотел, аташе по сътрудничеството към Френски институт България – представителство Варна, посети Институт по океанология – Варна. На срещата присъстваха представители на ръководството на ИО. Доц. Валентина Тодорова, заместник директор по научноизследователската дейност, запозна гостите с историята, дейността и бъдещите перспективи на Института. Професор Бард демонстрира интерес към различните области на работата на учените в ИО, като по време на дискусията с ръководителите на научни секции бяха обсъдени широк кръг океанографски изследвания, провеждани в Черно море.

На 13 декември 2018 г. в Ректората на МУ-Варна, проф. Бард изнесе лекция, посветена на покачването на нивото на световния океан след последния ледников период и възстановяването на връзката на Черно море със Средиземно море. Едуард Бард е професор по климатология и еволюция на океана в Collège de France. Изследванията му са главно в областта на  климатологията, океанографията и геологията, като основна цел е декодиране на естественото функциониране на системата океан-атмосфера във времеви диапазон от няколко века до милиони години.

Към лекцията на проф. Бард проявиха интерес учени, преподаватели и студенти.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »