Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Европейска нощ на учените 2022 в град Варна

Мега събитието Европейска нощ на учените 2022, реализирано по проект SEARCH, в което се включиха стотици учени от цялата страна, се проведе и в гр.Варна.

Това са само част от уловените моменти, от програмата на Нощта, в които учените, преподавателите, децата и творците, от различни научни области и организации на територията на Община Варна споделиха със своята многобройна аудитория. Посетителите от различни възрастови групи имаха уникална възможност да дискутират с изследователите, да чуят вълнуващи истории за науката, която е навсякъде около нас, да правят лабораторни опити и демонстрации, да се насладят на солови вокални и инструментални изпълнения и да сътворят сами свои произведения на изкуството.

Програмата на Нощта ще продължи още няколко месеца и обхваща посещения на учени в училища, инициативи за гражданска наука, и много други дейности.

Трета заключителна среща “Живи лаборатории“ на тема „Трансформационни пътища за устойчива синя икономика“

На 25 април 2024г. учени от Института по океанология и Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българска академия на науките организираха трета заключителна среща

Прочети повече »

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »