Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА!

     Учени от Института по океанология –БАН бяха сред гостите, поканени от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Варна да присъстват на специално подготвения и посветен на Световния ден на водата – 22 март, STEM урок на тема: „Какво ще стане със Земята, ако изчезне Световния океан. Защо трябва да опазваме Черно море?”.

     Урокът беше представен от ученици от V, VI и VII клас, които работиха по темата, като приложиха иновативни подходи – изследваха, дискутираха, извършваха експериментална дейност, работиха по казус. Огромен интерес за тях се оказа, да интегрират знания от различни предметни области.

      Педагозите и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Варна показаха и доказаха не само неразривната връзка между предметите математика, физика, химия, география, биология и информационни технологии, но и по наше мнение станаха пример за добра практика при разработването на сценарий за създаване на съдържание на STEM урок по специален повод.

     Изразяваме нашата гордост от факта, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Варна е партньор и добър приятел на ИО-БАН, гр.Варна, както и част от голямото семейство на Европейска нощ на учените. Вие сте достойни наши партньори в мисията да се популяризира науката и изкуството сред подрастващото поколение с атрактивен, иновационен и интегриран подход. Вие, насърчавате интереса на децата и младежите към научноизследователската дейност и възпитавате, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни, защото тя е начин на мислене.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »