Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

ПОКАНА – Парад на биоразнообразието

„Парад на биоразнообразието“

Очакваме Ви на 30.05.2023г. от 17.00ч. на централния площад на кв. „Аспарухово“

На сцената ще дефилират морски обитатели на Черно море, ще ви очакват игри с публиката, много награди и забавления.

Събитието е съвместна инициатива на:

СУ „Любен Каравелов“, гр. Варна https://soukaravelov.com/

Кметство район „Аспарухово“ – https://asparuhovo.bg

Институт по океанология – БАН – https://io-bas.bg/

Заедно, с най-малките възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ ще превърнем „Парада на биоразнообразието“ в най-цветното и емоционално събитие на биологичното разнообразие на Черно море пред широката общественост в кв. „Аспарухово“, гр. Варна.

По атрактивен, иновативен и разбираем начин, ще насърчим интереса към знанието и ангажираността на децата към живия свят на Черно море и неговото опазване.

Чрез творчество и изкуство, с много желание, любов и ентусиазъм от страна на учители, възпитаници и родители от СУ „Любен Каравелов“, както и с безрезервната подкрепа на Кметство „Аспарухово“ и Институт по Океанология – БАН ще покажем, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни, независимо от възраст и занятие.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Проект BRIDGE-BS е финансиран по Програма Н2020-BG-2018-2020, ГС №101000240

Проект SEARCH -Европейска Нощ на Учените 2023 е финансиран по Програма HORIZON-MSCA-2022-CITIZENS-01, ГС №101061187.

Курс по практическо обучение за морските отпадъци по плажовете – значение, методи за оценка и анализ.

На 25.04.2023 г. в Института по океанология – БАН заедно с училища от пет държави (Португалия, Италия, Естония, Турция и България) се проведе обучителен курс.

Прочети повече »

Деня на Земята 2023

Здравейте, Ще се радваме отбележим заедно Деня на Земята 2023 г. с един нетрадиционен фокус – екология на нашето Черно море. Моля заповядайте!  Кога? 21 април

Прочети повече »

На 31 март, Институт по океанология към БАН бе домакин на събитието „Отворени врати“, под наслов „Повишаване на грамотността за Черно море“.

     Наши гости бяха учители и ученици от СУ „Пейо Яворов“ – гр. Варна, СУ „Иван Вазов“ – гр. Стара Загора и ОУ „Св. Св.

Прочети повече »

2020-2022 LitOUTer – Raising public awareness and reducing marine litter to protect the Black Sea ecosystem / Повишаване на обществената осведоменост и намаляване на морските отпадъци за защита на черноморската екосистема, EU – ENI CBC Black Sea Basin Programme 2014-2020, проект номер BSB785

ИО-БАН съвместно с Кметство с. Манастир, Община Провадия на 08.02.2023 г. от 10.30 часа ще проведе тренировъчен курс на тема: „Речни и морски отпадъци –

Прочети повече »