Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Отбелязваме 50 години Институт по океанология към БАН

     Днес, отбелязахме 50 години от създаването на Институт по океанология към БАН. Събитието бе открито от Директора на ИО-БАН доц. д-р Никокай Вълчев. Бяха представени две лекции на теми: „Климатичните промени в последните 66 милиона години в геоложата история на Земята – защо е важно да се изследват“ с лектор чл. кор проф. дн Кристалина Стойкова и „Екосистемата на Черно море: еволюция, характеристики, екологични предизвикателства и опазване“ с лектор проф. д-р Валентина Тодорова. 
     Беше излъчен и филма „Наука за морето“, който представя най-наболелите проблеми на Черно море и какво правят учените от Института по Океанология към БАН, Варна за тяхното разрешаване.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »