Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Посещение на Негово Превъзходителство г-н Жоел Мейер, посланик на Франция

На 18 март 2024 г. в Института по окенаология – БАН на посещение бе Негово Превъзходителство г-н Жоел Мейер, посланик на Франция.

В срещата взеха участие ръководството на ИО-БАН, както и директорът на Френския институт в София г-н Люк Леви. Проф. Атанас Палазов представи дейността на института, както и възможностите за бъдещи българско-френски научни инициативи.

Постигната бе договореност да бъде организирано съвместно българско-френско представяне на Фестивала на науката през месец октомври във Варна. Обсъдена бе идеята за участиетo на български учени в Конференцията на ООН за океаните през месец юни 2025 в гр. Ница, Франция под патронажа на френския президент г-н Еманюел Макрон.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »