Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Фотокнигата #BlackSeainWinter е вече факт!

Скъпи приятели,
фотокнигата #BlackSeainWinter е вече факт!

Екипът на проект DOORS Black Sea, https://www.doorsblacksea.eu/ ви благодари от сърце за вдъхновяващите емоции, с които ни заредиха вашите уникални фотоснимки на на Черно море!

Любовта ви към Черно море е уловена в един фотографски кадър и всяка една ваша фотоснимка предизвиква завладяващи чувства и разкрива в дълбочина необятния му свят и вашата гледна точка към неговата красота.

Фотографията има силата да вдъхновява и провокира и това, според нас е и начина да доближим науката за Черно море до обществото. Чрез нея всички вие, които се интересувате от Черно море сте показали своята страст, повишили сте познанията си и в същото време сте ги споделили с широката общественост.

Фотографията може да се използва и като ефективен инструмент за океанска грамотност. Вашите фотоснимки ангажират екологичното съзнание и действия на като провокират въображението и емоциите им.

Тази книга съдържа изображения, предоставени от граждани от целия регион, и описания на връзката им с местата, които имат значение за тях. Тя показва как фотографията може да подчертае предизвикателствата и решенията във връзка с целите за устойчиво развитие в Черно море, подобряването на океанската грамотност и нашето разбиране за ролята на океана в променящия се климат.

Признателност и благодарности на всички вас, които допринесоха фотокнигата #BlackSeainWinter да стане реалност !!!

Изтеглете PDF: https://www.doorsblacksea.eu/snapshots

Трета заключителна среща “Живи лаборатории“ на тема „Трансформационни пътища за устойчива синя икономика“

На 25 април 2024г. учени от Института по океанология и Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българска академия на науките организираха трета заключителна среща

Прочети повече »

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »