Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Посещение на ученици в ИО – БАН, по проект SEARCH към Европейска нощ на учените 2022

На 24 август ИО-БАН стартира маратона Европейска нощ на учените 2022 по проект SEARCH като съчета две събития в едно – Отворени врати на лабораторията към секция „Химия на морето” и Практическа наука с експерименти „Измери си сам pH и алкалност на водата”.

Деца от 1-ви до 12-ти клас, от различни училища на територията на Община Варна изслушаха кратката лекция на химик Надежда Друмева, след което с нейна помощ, без да се притесняват си „изцапаха ръцете с наука”. Целта на организираната дейност е децата да станат преки участници в научните експерименти, с което да се повиши разбирането за реалните изследователски процеси.

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »