Институт по океанология "Фритьоф Нансен"

Конкурсите в Европейската нощ учените 2022 | SEARCH

Европейската нощ учените 2022 | SEARCH организира следните конкурси: Конкурс за подкаст „Млади гласове“ на проект SEARCH  и Конкурс за млади хора за визуална творба „SEARCH Instagram Looking Glass“

Жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от двете категории. Ще има и вот на аудиторията. Победителите ще бъдат наградени по време на ТВ студио на живо, посветено на SEARCH – Европейска нощ на учените, което ще се състои на 30 септември 2022 г. и ще се излъчва от София Тех Парк.

Конкурс за подкаст „Млади гласове“ на проект SEARCH

Каним за участие всички ученици с креативно мислене, интерес към науката и грижа за околната среда да участват в национален конкурс за подкаст на тема климатични промени. Конкурсът е част от проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените)

Конкурсът е отворен за ученици в следните две възрастови групи:

  • 12-14 години и
  • 15-18 години, които живеят в България.

Разкажете лична история за климатичните промени във вашия град/ село/ регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути.

Очакваме вашите истории да бъдат интересни и да изразяват виждания и мнението ви  за климатичните промени. Разкажете за необичайни проявления на климатичните промени, които сте наблюдавали, накарайте ни да ги усетим чрез вашите думи. Обяснете ни защо се случват тези промени, как се проявяват, с какво можете да помогнете. Възможно е да участвате в екип от двама или повече ученици.

Жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от двете категории. Ще има и вот на аудиторията. Победителите ще бъдат наградени по време на ТВ студио на живо, посветено на SEARCH – Европейска нощ на учените, което ще се състои на 30 септември 2022 г. и ще се излъчва от София Тех Парк.

Интересува ли те?

Разкажи ни твоята история под формата на аудио запис, качи записа в YouTube и изпрати линк към него на адрес: association.cra@gmail.com, като цитираш в полето subject/тема – за Конкурса „Млади гласове“ на проект SEARCH.

В мейла напиши

  • твоето име и фамилия като автор на подкаста
  • заглавие на подкаста, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • твоята възраст и в кое училище учиш

За да направиш запис, ти е необходим мобилен телефон с микрофон или устройство за записване на звука. Добре е да използваш слушалки и да записваш в затворено помещение, без други шумове.

Други правила: Дръж sim картите и дигиталните устройства – далеч от микрофона; Винаги със заредени батерии и празна памет; Предварително обмисли темата и бъди подготвен.

Срок за изпращане на записите: 22 септември 2022 г.

С нетърпение очакваме твоите предложения!

Сърдечно, екип на проект SEARCH

#ERN22SEARCH #podcast #science #environment #art #research #competition #sofia #ERN22 #ERN

Свали бланката на конкурса като PDF файл

____________________________________________

Конкурс за млади хора за визуална творба SEARCH Instagram Looking Glass

Каним за участие всички ученици с креативно мислене, интерес към науката и грижа за околната среда да участват в национален конкурс за визуална творба, посветена на климатичните промени. Конкурсът е част от проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените)

В конкурса могат да участват ученици на възраст 15 до 18 години, които живеят в България.

Творбата следва да отразява предизвикателства, съществуващи в средата около вас (училище, село, град, семейство, друго) или възможности за положителни решения.

Предложението се представя под формата на кратък видео клип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея.

Жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от двете категории. Ще има и вот на аудиторията. Победителите ще бъдат наградени по време на ТВ студио на живо, посветено на SEARCH – Европейска нощ на учените, което ще се състои на 30 септември 2022 година и ще се излъчва от София Тех Парк.

Интересува ли те това ?

Запиши и качи твоя творчески проект в Инстаграм, и изпрати линк към него на адрес: association.cra@gmail.com, като цитираш в полето subject/тема – За Конкурса „SEARCH Instagram Looking Glass.

В мейла напиши

  • твоето име и фамилия
  • заглавие на проекта, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • твоята възраст и в кое училище учиш

Срок за изпращане на проектите: 22 септември 2022 г.

Очакваме с нетърпение твоите предложения!

Сърдечно, екип на проект SEARCH

#ERN22SEARCH #podcast #science #environment #art #research #competition #sofia #ERN22 #ERN #stem #steam

Свали бланката на конкурса като PDF файл

Министър Попов изпрати благодарствено писмо до БАН за съдействието при изготвянето на методиката за дюните

От името на Министерството на околната среда и водите благодаря на  Българската академия на науките (БАН) за сътрудничеството, подкрепата и съдействието, което ни оказа за

Прочети повече »

Организирана пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз имоята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда”

В организираната пътуваща постер изложба по проект SEARCH на тема „Аз и моята Детска Градина обичаме, пазим и се грижим за околната среда” в ИО-БАН

Прочети повече »