Нормативни документи на Институт по океанология към БАН
Правилник за дейността на Институт по океанология към Българска Академия на Науките
( одобрен на 19.05.2025 г.)
Правилник за вътрешния трудов ред в Института по океанология „Фритьоф Нансен“ – БАН – Варна
Вътрешни правила за провеждане на процедури по възлагане на обществени поръчки в Институт по океанология – БАН – Варна
– документът е публикуван на 09 април 2025 г.
Приложения към правилата
Правила за условията и реда за придобиване на образователни и научни степени и за заемане на академични длъжности в Института по океанология – БАН – Варна – документът е актуализиран на 17 септември 2025 г.
Етичен кодекс на служителите в Българската Академия на Науките – актуализация 2024 г.
Стратегия за развитие на Института по океанология – Българска Академия на Науките (2017 – 2023)
Форма за проектно предложение за представяне пред Научен съвет
Правила за подбор назначаване и обучение на работниците и служителите в ИО – БАН
Политика на Корпоративна Социална Отговорност на Института по океанология при БАН
Corporate Social Responsibility Policy of The Institute of Oceanology Bulgarian Academy of Sciences
Стратегия за управление на риска в Българска акадения на науките 2024 – 2026
Правилник за сключване и изпълнение на договори по проекти/задачи от ио-бан с външни възложители
Приложения към правилника.
Вътрешни правила за защита на личните данни /GDPR/ в Институт по океанология
Декларация за предоставяне на лични данни – Институт по океанология
Декларация за оттегляне на съгласие – Институт по океанология
Правила за вътрешно подаване на сигнали
ПРАВИЛА И ПРОЦЕДУРИ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И САНКЦИОНИРАНЕ НА ИЗПИТНИ ИЗМАМИ И ПЛАГИАТСТВО
ПРАВИЛА ЗА ЗАКРИЛА И УПРАВЛЕНИЕ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ НА ИНСТИТУТА ПО ОКЕАНОЛОГИЯ – БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ (ИО-БАН) И ПОЛИТИКИ ЗА ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР
Приложения към правилата
Забележка: Ако файловете не се свалят чрез стандартен клик с левият бутон, моля кликнете върху линка с делен бутон и свалете файла като изберете Save link as от менюто.